fbpx

Twaalf vuurwapens in twee weken in beslag genomen

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse politie heeft in de periode van 16 januari tot en met 29 januari landelijk 226 arrestaties verricht, waarbij er in totaal 133 verdachten in verzekering gesteld.

In totaal zijn er 206 dossiers ingediend op het Parket. Daarnaast zijn er landelijk 227 roadblocks uitgevoerd en zijn er in deze periode 12 vuurwapens in beslag genomen.

Naar aanleiding van informatie van de gemeenschap heeft de politie verschillende zaken kunnen ophelderen. Het gaat om berovingen, inbraken en andere zeer ernstige strafbare feiten die een negatieve impact hebben op het veiligheidsgevoel van de samenleving.

De Directeur Operaties, commissaris van politie Bryan Isaacs laat optekenen dat zinloos geweld met name onder scholieren, speciale aandacht verdient. “We mogen als samenleving nimmer toestaan dat onze jeugd ontspoord raakt aan verleidingen, misleidingen en de harde criminaliteit”.

OOK INTERESSANT
Minister Mac Andrew en VSW bespreken knelpunten

Alhoewel de politie haar voorlichting naar deze doelgroep toe heeft opgeschaald, pleit Isaacs voor een integrale aanpak van dit fenomeen. “Het lijkt op een maatschappelijk probleem en is daarom van belang dat gedragsdeskundigen, met de overheid in de voorlinie zich hieromtrent buigen. Als gemeenschap moeten we onze jeugd weerbaar maken en beschermen. Per slot van rekening is de jeugd de toekomst van morgen.”