“Trump speelt golf, Obama speelt basketbal… Brunswijk speelt voetbal”

GFC NIEUWSREDACTIE- In Suriname en internationaal wordt enorm veel aandacht besteed aan de deelname van Suriname’s vicepresident en clubhouder van Lanskampioen Inter Moengo Tapoe, Ronnie Brunswijk, aan de Concacaf League tegen meervoudig kampioen Olimpia uit Honduras.

Landskampioen Inter Moengo Tapoe heeft de wedstrijd met 0-6 verloren.

Tijdens de wedstrijd trok Brunswijk steeds weer de aandacht naar zichzelf, maar volgens zijn politieke partij ABOP is er niets aan de hand: Trump speelt golf, Obama speelt basketbal… Brunswijk speelt voetbal.

In de kleedkamer deelde Brunswijk met ontbloot bovenlijf dollars uit aan de speler van Olimpia. Hij kreeg daarvoor enkele malen een daverend applaus.

Video’s over het verdelen van geld, gaan viraal op sociale media.

Nadat Brunswijk de US-dollars had uitgedeeld, vroeg hij ook om extra aandacht. Hij vertelde aan de spelers uit Honduras dat hij vicepresident is van Suriname. Hiervoor kreeg hij een extra applaus en gejuich.

Een tweet van sportverslaggever Jon Arnold wordt wereldwijd gedeeld. “So…the Vice President of Suriname, who is 60 years old, is PLAYING in Concacaf League against Olimpia tonight, captaining the team he owns.“

Media- en nieuwsbedrijf Espartanos Del Futbol schreef: “In de CONCACAF League wedstrijd tussen Olympia en Inter Moengo Tapoe beslistte Surinaamse vicepresident en clubeigenaar Ronnie Brunswijk dat hij ook zou deelnemen. Hij is 60 jaar oud en blijkt dat de man een rebel, bankrover, politicus en zakenman is met 50 kinderen.”