Trio-Inheemsen hebben nieuwe granman

GFC NIEUWSREDACTIE- Jimmy Toeroemang (30) is de nieuwe granman van de Trio-Inheemsen in Suriname.

Ashongo Alalaparoe die vanwege gezondheidsreden afzwaait, heeft vrijdagmorgen in een bijeenkomt te Kwamalasamutu het granmanschap overgedragen aan Toeroemang.

Aanwezig bij deze gebeurtenis waren waarnemend president Ronnie Brunswijk, bestuursleden van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) en districtscommissaris Merilu Sapa van Coeroeni.

Toeroemang is een kleinzoon van Alalaparoe.

Namens het bestuur van VIDS hebben dorpshoofd Carlo Lewis van Apoera en dorpshoofd Joan van der Bosch van Pikin Poika de overdrachtsceremonie bijgewoond. Zij werden vergezeld door beleidsmedewerker Max Ooft van Bureau VIDS.

Dorpshoofd Lewis gaf het nieuwe stamhoofd mee om niet zomaar besluiten te nemen en altijd eerst het volk te raadplegen zodat zijn besluiten brede draagvlak hebben.

Dorpshoofd Lewis drukte de nieuwe granman op het hart dat de deur van VIDS altijd voor hem open staat voor adviezen en andere zaken.

Hij is blij dat Toeroemang zegt bereid te zijn om met iedereen, waaronder VIDS en de overheid, te werken voor de verdere ontwikkeling van de Trio-gemeenschap. “We moeten samen onze gemeenschappen naar grotere hoogte brengen”, aldus Lewis.