Transformatietraject CBB en BvB’s ingezet

GFC NIEUWSREDACTIE- De minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo heeft de afgelopen week samen met directeur Anastatia Kanapé-Pokie een werkbezoek gebracht aan de Bureaus voor Burgerzaken (BvB’s) Paramaribo Centrum en Sipaliwini.
Dit bezoek moet geplaatst worden in het kader van het transformatiebeleid, dat de minister en directeur van Biza en de directeur van het CBB hebben voor het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) en haar BvB’s. Samen met het personeel heeft de driekoppige leiding de knelpunten onder de loep genomen.
Het personeel van de BvB’s Centrum en Sipaliwini werkt al geruime tijd onder moeilijke omstandigheden. Natasia Donoe, hoofd van het bvb Sipaliwini zegt dat het gebouw een huurpand is waar er meerdere malen is ingebroken en apparatuur is weggedragen. De deuren hebben geen degelijke sloten en het meubilair laat veel te wensen over.
De defecte airco’s in het gebouw moeten zo spoedig mogelijk vervangen worden, vooral omdat het om een loods gaat waar er geen ramen in zitten. De minister geeft bij deze aan dat er gewerkt zal worden aan een betere werkplek. Echter vraagt hij wat tijd, maar dat er een oplossing zal komen is zeker. “Er zijn achterstanden in betalingen aan de verhuurder en die eerst ingelopen moeten worden”.
Eerder deze week zijn de BvB’s Saramacca-Leiding, Paramaribo- Combe en Commewijne ook aangedaan door de minister en de directeuren van Biza en het CBB.
De BvB’s in Paramaribo, Wanica en Nickerie zijn al aangedaan.