Torenhoge EBS-rekening van SRD 117.000 moet voortaan worden betaald door Surinaamse burgers

GFC NIEUWSREDACTIE- “Er moet voortaan elke maand een gigantisch bedrag in Surinaamse dollars worden betaald aan de Energie Bedrijven Suriname (EBS)”.

“Door de zeer ingrijpende prijswijzigingen die recentelijk zijn doorgevoerd, krijg ik van nu af aan een torenhoge stroomrekening die maandelijks ongeveer SRD 117.000 bedraagt”.

“En ik kom er niet onderuit, dit groot bedrag zal dus elke maand moeten worden overgemaakt naar het bedrijf”.

“Maar u denkt toch niet dat al dit geld uit mijn eigen zak gaat komen? Beslist niet! U weet heel goed dat de burgers hiervoor zullen moeten betalen, niemand anders”.

Dat vertelt een overduidelijk geïrriteerde winkelier in het noorden van Paramaribo aan GFC Nieuws.

Hij legt uit dat de veel hogere bedragen die hij in het vervolg moet neertellen voor de stroomrekeningen, voortaan volledig ten laste zullen komen van zijn klanten, de burgers van ons land die het op financieel vlak al zo moeilijk hebben.

De winkelondernemer laat verder weten dat ook andere kosten van zijn winkelbedrijf omhoog zijn gegaan, dat van de EBS komt daar nog bovenop.

“Wij gaan om die noodzaakreden de volledige EBS – rekening voortaan in onze prijzen van producten verwerken”.

“Het is jammer. Maar uiteindelijk zullen de klanten mijn torenhoge stroomrekening betalen, wat voorheen maar ten dele het geval was”, is zijn argument.

Hij beweert dat collegae winkeliers met wie hij regelmatig contact heeft op korte termijn hetzelfde zullen doen.

“Uiteindelijk betaalt de gemeenschap de volledige stroomrekeningen van een ruim aantal winkeliers”, verduidelijkt hij tot slot.