Topman Europese Commissie in Suriname voor klimaatdiplomatie en voorbereidingen COP28

GFC NIEUWSREDACTIE- Executive Vice – President voor de Europese Green Deal, Frans Timmermans brengt op 15 juni aanstaande een eendaags bezoek aan Suriname.

Het doel van dit bezoek is om met regeringsvertegenwoordigers, belanghebbenden en het maatschappelijk middenveld gesprekken te voeren over de voorbereidingen aangaande de COP28 VN Conferentie over Klimaatverandering.

Ook zullen de laatste ontwikkelingen op nationaal niveau op het gebied van emissiereducties, klimaatadaptatie en bescherming van biodiversiteit aan de orde komen.

Timmermans wordt in de ochtend van 15 juni ontvangen door president Chandrikapersad Santokhi van Suriname. De bijeenkomst wordt gevolgd door een persmoment voor de lokale pers.

OOK INTERESSANT
Douane Nederland ontdekt cocaïne naast levende vissen op Schiphol

In de middag bezoekt de vicevoorzitter een project dat zich richt op bosbeheer en biodiversiteit.Tijdens het bezoek zal hij vergezeld worden door de minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu, Marciano Dasai, de Minister van Grondbeleid en Bosbeheer, Dinotha Vorswijk, en vertegenwoordigers van internationale organisaties en NGO’s, waaronder UNDP en WWF.

Timmermans zal ook de toekomstige EU steun aankondigen voor investeringen in aanpassingen aan klimaatsverandering voor de weerbaarheid van Paramaribo in samenwerking met de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank voor een bedrag van € 22 miljoen als ondersteuning aan Suriname in haar strijd tegen klimaatverandering als onderdeel van de Global Gateway Investment Agenda (GGIA).

OOK INTERESSANT
Amerikaanse president Biden herbevestigt relatie met Suriname

De bijdrage van de EU (een schenking van €2, 77 miljoen) is onderdeel van het “Paramaribo Urban Rehabilitatie Program” tussen de regering van Suriname en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank.