Surinaamse vrouwen krijgen tips en tools via webinar: “Baby geboren, wat nu?”

GFC NIEUWSREDACTIE- In samenwerking met Maja Heijmans – Goedschalk van de Surinaamse Vereniging van Psychologen en Orthopedagogen en verloskundige Griselda van der Leeuw van het Diakonessenhuis, werd in de studio van Chetskeys een webinar gefaciliteerd door de Rotaract Club of F.R.E.S.H. voor de Surinaamse vrouw, in het bijzonder de (toekomstige) moeders.

Met deze ééndaagse webinar wilden zij zoveel als mogelijk bewustwording creëren over postnatale depressie en het belang van borstvoeding onder de vrouw.

Het doel kwam tot stand door één van de 7 focusgebieden van de overkoepelende organisatie Rotary International namelijk: Gezondheid van moeder en kind.

Dit initiatief, eerder beter bekend als Sranan Uma Kon Teki Leri Want Ooktu Yu É Teri, is slechts één van de vele sociale projecten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Moeder bengelt dochter (3) als straf over balkonrand, kind valt en overlijdt

De webinar kon kosteloos via het online platform Zoom gevolgd worden. De Club is tevreden met de opkomst, want ongeveer 80 personen hebben veel kunnen opsteken over hun gezondheid en die van hun (in sommige gevallen ongeboren) kind. Ook was er gedurende het online event ruimte voor de deelnemers om interactief bezig te zijn met de key note sprekers en werden de vragen live beantwoord.

Ondanks het feit dat de Rotaract Club of F.R.E.S.H. zich eigenlijk nog in de kinderschoenen bevindt, meent zij dit jaarlijks terugkerend project zeker voort te zetten.

Onderstaand een opsomming van enkele feiten die gedurende de webinar naar voren zijn gekomen, waaruit blijkt dat bijna elk aspect van de gezondheid van moeders niet valt te onderschatten en daarom ook van eminent belang is:

• Het bagatelliseren komt nog veel te vaak voor als moeders hun depressie enigszins uiten bij hun directe omgeving. • Postnatale depressie wordt niet voldoende (h)erkend door de samenleving

• Werkende moeders kunnen nog altijd hun borstvoeding tot maar liefst 6 maanden opslaan voor hun zuigeling
• Borstvoeding is niet alleen kosteloos en gezond, maar zorgt ook voor een hechtere band tussen moeder en kind.

Foto: Live vraaggesprek tussen zr. Griselda van der Leeuw en een moeder die heeft mogen genieten van haar begeleiding.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten