fbpx

‘The Wire’-ster Lance Reddick overleden op 60-jarige leeftijd

GFC NIEUWSREDACTIE- Lance Reddick, beroemd om zijn werk aan HBO’s “The Wire” en de “John Wick” filmfranchise is overleden op 60-jarige leeftijd.

Bronnen bij de politie vertellen TMZ dat het lichaam van Lance vrijdagochtend rond 9.30 uur werd ontdekt in zijn huis in Studio City.

Zijn doodsoorzaak is momenteel onduidelijk, maar de wetshandhavingsbronnen zeggen dat het natuurlijk lijkt te zijn.
Lance had een perstournee gedaan voor het vierde deel van de ‘John Wick’-franchise – hij speelt Charon in de film – en had een gastoptreden gepland voor volgende week in de show van Kelly Clarkson.

Lance plaatste woensdagochtend een selfievideo op sociale media, waarin hij thuis leek te zijn met zijn honden in plaats van de première van ‘Wick 4’ in New York City bij te wonen … al heeft hij nooit gezegd waarom hij niet naar de première zou gaan.

OOK INTERESSANT
Model van ruim 1.95 meter lang stopt met daten: ik kan geen geschikte man vinden

Vóór zijn werk aan ‘Wick’, was Lance het best bekend voor het spelen van fictieve Baltimore Police Department-agent Cedrick Daniels in de populaire HBO-serie “The Wire” … met zijn personage dat in alle vijf de seizoenen verschijnt.

Lance had ook terugkerende rollen in een aantal populaire tv-shows … waaronder ‘Fringe’, ‘Bosch’, ‘Oz’ en ‘Lost’.
Naast zijn succes op tv acteerde Lance ook op het grote scherm buiten de ‘Wick’-franchise … met credits in films als ‘Angel Has Fallen’ en ‘Godzilla Vs. Kong’.

Lance heeft een aantal onuitgebrachte projecten in de maak … hij speelt de Griekse god Zeus in de aankomende Disney + -serie, “Percy Jackson en de Olympiërs.”

Lance, geboren en getogen in Baltimore, behaalde een muziekdiploma aan de Universiteit van Rochester en hij behaalde zijn MFA aan Yale.