Tesla en Ford gaan krachten bundelen voor elektrische voertuig laadinitiatieven

tesla

GFC TECHNOLOGIEREDACTIE- In een opmerkelijke samenwerking heeft Ford aangekondigd om krachten te bundelen met Tesla voor elektrische voertuig laadinitiatieven.

Het doel van de samenwerking is om elektrisch rijden toegankelijker te maken door middel van de verbetering van oplaadinfrastructuur.

Beide autobedrijven zullen samenwerken aan het opzetten van nieuwe oplaadpunten en het verbeteren van bestaande technologieën om de efficiëntie te vergroten en laadtijden te verkorten.

Dit unieke partnerschap onderstreept het groeiende belang van elektrisch rijden en de gezamenlijke inspanningen van de industrie om de overgang naar duurzamere transportmethoden te vergemakkelijken.

Een marktanalist uit Amsterdam zegt aan GFC dat het zeer waarschijnlijk is dat de meerderheid van de auto’s tegen 2040 elektrisch zal zijn.

De constante verbeteringen in batterijtechnologie, infrastructuur voor elektrische voertuigen en overheidsbeleid ter bevordering van duurzaam vervoer wijzen allemaal op deze elektrische toekomst.

OOK INTERESSANT
Duitse regering neemt afscheid van Airbus A340 na reeks pechincidenten