Tekort aan luchtverkeersleiders wordt aangepakt

GFC NIEUWSREDACTIE- In Suriname is er een tekort aan gebrevetteerde luchtverkeersleiders en assistent luchtverkeersleiders.

De luchtverkeersleiders moeten getraind en gevormd worden tot ‘Aerodrome & Aproche Controllers. Dit is nodig om de huidige Aerodrome & Aproche luchtverkeersleiders te laten doorschuiven, zodat zij de werkzaamheden op het gebied van Area control kunnen uitvoeren.

Geheel tegen deze achtergrond heeft de Raad van Ministers besloten om 10 luchtverkeersleiders te laten trainen.

BEKIJK OOK MEER GFC  NIEUWS: 16-jarige scholier die verslaafd is aan erotisch beeldmateriaal misbruikt vierjarig nichtje

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft volgens DVC in de vergadering van 17 augustus goedkeuring gegeven voor de training van deze luchtverkeersleiders.

Luchtverkeersleiders moeten conform de standaarden om de 3 jaar een refresher training ondergaan. Thans zijn er in ons land geen instructeurs beschikbaar die voornoemde refrescher courses kunnen verzorgen.

Instructeurs van de Civil Aviation Training Centre van Trinidad and Tobago zullen worden aangetrokken voor het verzorgen van de refresher courses.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten