fbpx

Team Santokhi faalt: Surinaamse volk heeft nooit juiste uitleg gekregen over complexiteit problemen

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Het team rondom de Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi heeft ernstig gefaald.

Het Surinaamse volk heeft nooit de juiste uitleg gekregen over de complexiteit van onder anderen de economische problemen. Zeer complexe vraagstukken hebben namelijk haast nooit eenvoudige en snelle oplossingen.

En die boodschap is nog steeds niet doorgedrongen tot de samenleving in het Zuid- Amerikaanse land.

Dat zegt de criticus en auteur R. Pinas aan GFC Lifestyle in Den Haag.

“Een overgrote meerderheid hier gelooft nog steeds in sprookjes en denkt dat het  weer goed op de rails krijgen van de economie zonder ontberingen gaat”.

“Dat het een erg ingewikkeld, pijnlijk en langdurig proces is dat jarenlang in beslag kan nemen is nooit goed uitgelegd door de spindoctors van het staatshoofd. Die zijn in geen velden of wegen te bekennen”, weet de criticus.

Naar zijn zeggen maken oppositieleden flink misbruik van de onwetendheid van de Surinaamse gemeenschap die voor een groot deel het gevolg is van de slechte performance van de imagostrategen van Santokhi.

OOK INTERESSANT
Geen officiële meldingen van personen met cyanide vergiftiging

“Die hebben er geen kaas van gegeten”, meent hij.

De criticus zegt zich ook niet te kunnen voorstellen dat het staatshoofd kort na de rellen op 17 februari in een duur driedelig kostuum een charmeoffensief startte middels een ingesproken videoboodschap.

“Als je verbinding zoekt met de gewone man en vrouw van de straat die boos zijn omdat ze te weinig liquide middelen hebben, dan doe je dat niet zo. Bij zo’n crisis kom je het liefst zo eenvoudig mogelijk in beeld”.

Hij weet dat dit één van de talrijke fouten is geweest die ertoe hebben geleid dat Santokhi steeds minder geliefd is bij lagere inkomensgroepen en hij door deze wordt geclassificeerd als een arrogant persoon.

Hij adviseert de president om op de meest korte termijn een professionele imagostrateeg in dienst te nemen.