TCT en ROS werken samen om toerismesector te boosten

GFC NIEUWSREDACTIE- De ministeries van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en Transport Communicatie en Toerisme (TCT) zullen samenwerken om de toerismesector een duw in de rug te geven.

ROS heeft recent een workshop gehouden voor de districtscommissarissen te Colakreek in het district Para.

ROS-directeur Maverick Boejoekoe geeft aan dat zijn ministerie de volle ondersteuning zal geven om dit project tot een succes te maken. Het idee van de samenwerking kwam tot stand na een gesprek tussen minister Gracia Emanuel en haar collega van TCT, Albert Jubithana.

Het doel van de presentatie is om aan te geven waar Suriname momenteel staat in de toerismesector en waar er getracht zal worden het land te plaatsen in de toekomst, vertelt de directeur.

Volgens minister Jubithana zitten de districten vol potentie om de toerismesector te bevorderen. “Met deze samenwerking zullen wij ernaar streven om een goed kwalitatief toeristische aspect te ontwikkelen. Dit zal bijdragen dat er in uw district op lokaal niveau werkgelegenheid gecreëerd wordt.

Ik kan u meegeven dat beide ministeries zullen trachten om onze parlementariërs zover te krijgen om dit project te ondersteunen want er is veel te bieden in de districten, het enige wat wij moeten doen als beleidsmakers is ordenen en op een zodanige manier aanbieden”.

Tijdens de presentatie hebben de districtscommissarissen de toeristische mogelijkheden van hun bestuursressort opgesomd welke kan leiden naar groei en ontwikkeling.

Hierbij zullen zij de lokale gemeenschap van hun ressort betrekken waaronder de scholen voor educatieve dagtochten en stimulering van het ondernemerschap.

De presentatie werd verzorgd door de directeur Rabin Boeddha van TCT, meldt ROS.

Overige berichten