Taxichauffeur en twee vissers op verdenking van vermissing aangehouden

GFC NIEUWSREDACTIE- De afdeling Recherche van de regio West werd maandag door de Guyanese autoriteiten in kennis gesteld, dat er een boot vanuit Suriname was opgevaren richting Guyana en dat drie mensen worden vermist.

Leden van dit rechercheteam stelden na de berichtgeving direct een onderzoek in, waarbij naar voren kwam dat een vissersboot met vermoedelijk twee vrouwen en een man vanuit het Visserijcentrum te Zeedijk in Nickerie richting Guyana was opgevaren.

Terwijl de wetsdienaren bezig waren met het onderzoek, deden twee families op 9 februari aangifte van vermissing van respectievelijk de 48-jarige Hussein Sharida en de 77-jarige Beboni Harihar op het politiebureau Nickerie.

Na gedegen informatie werden in deze vermissingszaak op 10 februari de 57-jarige taxichauffeur D.N. alias “Bim” en de twee vissers H.L. (51) meer bekend als Rako en de 55-jarige R.R. alias Tjing Bai aangehouden.

Van de Guyanese autoriteiten kreeg de Recherche van regio West eveneens op 10 februari te horen dat er twee lijken waren geborgen, maar dat deze nog niet geïdentificeerd zijn.

De drie aangehouden verdachten zijn hangende het onderzoek in verzekering gesteld.