Tatoeages zeggen niets over iemands professionaliteit

INGEZONDEN– Mag je een boek beoordelen aan de hand van de omslag?

Alhoewel vooroordelen tegen tatoeages in de loop der jaren zijn afgenomen, zijn er velen die denken dat de tatoeages van een persoon hun loopbaanontwikkeling zou kunnen beperken.

Men is van oordeel dat het algemene imago van een kandidaat een grote rol speelt in het wervingsproces en dat een tatoeage kansen zou kunnen beperken. Het komt te vaak voor dat werkgevers een goed passende kandidaat afwijzen, omdat ze een opvallende tatoeage hebben.

Nog steeds is er sprake van intolerantie binnen de arbeidsmarkt, omdat het hebben van een tattoo overkomt als een gebrek aan professionaliteit.

Ik weet nog dat ik me enorm schaamde toen ik werd gevraagd voor een fotoshoot door het bedrijf waar ik toen werkte en aan mij werd gevraagd of ik mijn tattoos voor dat moment niet kon verhullen met een sjaal.

Aangevoerd werd dat het minder professioneel zou overkomen, omdat de foto’s gebruikt zouden worden als promotiemateriaal en zouden personen eventueel aanstoot kunnen nemen aan mijn nektattoos.

Nu tien jaar later heb ik spijt van mijn beslissing. Wat een bekrompen denken, vind ik nu. Tatoeages zeggen niets over iemand professionaliteit.

Tattoos zijn vooral gewoon een kwestie van smaak. Waarschijnlijk niet te begrijpen voor mensen die er zelf niets mee te maken willen hebben of het zelfs ronduit afschuwelijk vinden. En dat is ook oké.

Ongevraagd uw mening ventileren mag natuurlijk. We leven in een vrij land. Desondanks begrijp ik de motivatie niet. Vanwaar al die ophef? Mijn tattoos zijn mijn keuze, mijn smaak, mijn stijl. Ze staan toch niet op jouw lichaam? Waarom zou jij je er dan überhaupt druk over maken?

D. Alvares

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Duivels in Suriname doen zich voor als heiligen, pas op voor de wolf in schaapkleding

Overige berichten