Tanden wilde katachtigen aangetroffen bij juwelierszaak

GFC NIEUWSREDACTIE- De dienst ’s Lands Bosbeheer in Suriname (LBB) heeft tanden van wilde katachtigen bij een juwelierszaak aangetroffen.

De tanden zijn onmiddellijk in beslag genomen en zowel de eigenaar van de juwelierszaak als de in beslag genomen tanden, zijn voor verdere afhandeling overgedragen aan de politie.

De dienst benadrukt dat alle wilde katachtigen in Suriname wettelijk volledig beschermd zijn volgens het Jachtbesluit 2002, verwijzend naar de Jachtwet 1954. Dit betekent dat het jagen op deze diersoorten strafbaar is.

Conform artikel 2 en 3 van de Jachtwet 1954 is het verboden om beschermde dieren te vangen, te proberen te vangen, te proberen te doden, delen van huiden en andere lichaamsdelen in bezit te hebben, dood of levend te koop aan te bieden, te verkopen, te verhandelen, te schenken, af te leveren, te vervoeren, in te voeren of uit te voeren.

“Wij willen specifiek juwelierszaken, kopers, verkopers en dragers/houders van deze tanden waarschuwen dat overtreding van de Jachtwet strafbaar is. Overtreders lopen het risico op een boete en/of gevangenisstraf. Het is illegaal om delen van beschermde diersoorten in welke vorm dan ook in uw bezit te hebben. Bij arrestatie loopt u het risico op een boete en/of gevangenisstraf”, aldus de afdeling Natuurbeheer van LBB.

OOK INTERESSANT
Corrupte politici Suriname zullen geen zegen krijgen van God, zegt gelovige