SVB stelt Jacques Passy aan als interim-opvolger van Dean Gorré

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse Voetbalbond (SVB) in Suriname heeft de Mexicaan Jacques Passy Khan aangesteld als interim-coach van Natio.

De SVB bekijkt verschillende opties voor Natio om één of twee wedstrijden in Suriname te spelen tijdens de komende FIFA-wedstrijden in november, schrijft de SVB op zijn Facebook-pagina.

De SVB zal gebruik maken van de diensten van het bedrijf genaamd “The Tevreden Group” en Passy Khan en coachingsmedewerkers die een interim-functie zal hebben.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Veel vraagtekens bij moeder die bloedeigen baby van brug gooide waarna hij overleed

Deze periode zal ook door de SVB worden gebruikt om een vaste coach voor de selectie aan te trekken.

Dean Gorré (50) fungeert sinds eind juli niet langer als bondscoach van Suriname, nadat hij werd ontslagen door de SVB.

Gorré keerde in 2018 terug als bondscoach van Natio, zoals het Surinaamse elftal wordt genoemd. Eerder was hij in 2015 ook al werkzaam in die functie.

Onder leiding van Gorré werd Suriname in juni van dit jaar uitgeschakeld in de kwalificatie voor het WK in 2022.

In juli strandde Natio in de groepsfase van de Gold Cup, het belangrijkste toernooi van de Concacaf, de voetbalbond voor Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben.

Gorré kon vanaf eind 2019 een beroep doen op Nederlandse voetballers van Surinaamse afkomst. Zij mogen sindsdien voor het Surinaamse elftal uitkomen zonder dat ze hun Nederlandse nationaliteit hoeven op te geven.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER