Surinamers moeten familie in buitenland niet nodeloos lastig vallen met bedelverzoeken

vrouw

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Personen in Suriname die er een gewoonte van maken om bijna alles te bedelen bij familieleden in met name Nederland en de Verenigde Staten van Amerika, zouden beter moeten stilstaan bij de gevolgen hiervan.

Het nodeloos lastigvallen van familie in het buitenland met allerlei donatieverzoeken kan emotionele problemen veroorzaken bij de potentiële donateurs.

Het Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) maakte dit bekend aan GFC Lifestyle in Den Haag.

Het KIVC verwijst naar een recent geval waarbij een bijna negentigjarige vrouw uit Amsterdam maandenlang door een achterkleinkind onder druk werd gezet om tweedehandse grasmaaimachines voor hem te kopen en naar Paramaribo te verzenden.

“Wij weten dat mensen in Suriname de durf hebben om peperdure spullen en zelfs Skechers schoenen te vragen als donatie aan hun verwanten in Nederland. Iedereen staat vrij om dat te doen, maar men moet ook rekening houden met het feit dat mensen in Nederland en de VS hard moeten werken om hun geld te verdienen”, aldus het KIVC.

OOK INTERESSANT
Een mooi wandelpark zou Paramaribo veel aantrekkelijker maken voor toeristen en locals

Het Collectief is een voorstander van het doneren van essentiële goederen, zoals medicijnen en voeding, en niet van luxeartikelen.

Foto ter illustratie.