fbpx

Suriname zeker tot volgend jaar in strenge lockdown en bedrijven gaan over de kop, voorspelt KSVC

GFC NIEUWSREDACTIE- Suriname blijft tenminste tot volgend jaar of veel langer in een strenge lockdown en een groter aantal bedrijven zal over de kop gaan.

Tenzij er zo snel mogelijk een grootscheepse vaccinatiecampagne in ons land op touw wordt gezet zijn de vooruitzichten voor de rest van 2021 erg somber.

Er zijn tot nu toe relatief te weinig personen in ons land geprikt en de veel besmettelijkere virusvarianten krijgen zo meer kans om te zorgen voor infecties. Ook personen die al zijn gevaccineerd lopen risico’s door de nieuwe mutanten.

Het is in feite dweilen met de kraan open als er te weinig prikjes worden gezet.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Tandarts vertelt hoe ze kunnen zien of je veel orale seks hebt gehad (video)

Dat is de voorspelling van het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) na een ZOOM- evaluatievergadering donderdagavond.

BEKIJK OOK
Alarmerend aantal jonge vrouwen heeft geen plannen om te screenen voor borstkanker

“Er moet met de meeste spoed zoveel mogelijk inwoners gevaccineerd worden met zelf aangekochte vaccins. Voorts moeten personen uit het buitenland veel beter geïsoleerd worden. Dat moet de primaire doelstelling van de regering zijn”.

“Met slechts een half miljoen inwoners is het heus geen onmogelijke opgave om een ruime meerderheid binnen een maand te prikken. Maar dat lijkt niet de hoogste prioriteit te zijn van de regering. Men wacht op gratis COVAX- vaccins, wat zorgt voor zeer langdurige vertragingen”, stelt het VrouwenCollectief.

Het KSVC ziet graag dat de overheid per direct alle niet urgente en geldverslindende projecten stillegt en vrijgekomen gelden terstond beschikbaar stelt voor het aankopen van vaccins.

Bovendien moet er een intensieve pro-vaccinatiecampagne worden opgestart.