fbpx

Suriname nog dieper in de put door protesten, ook imago verder aan diggelen gegooid

INGEZONDEN- De omstandigheden in Suriname zijn van kwaad tot erger gemaakt door de protesten die zijn gehouden op 17 februari 2023.

Het toch al negatieve imago van ons land is in het buitenland verder aan diggelen gegooid. Zelfs Nederland heeft een negatief reisadvies uitgevaardigd, code geel, en onderdanen erop gewezen voorzichtig te zijn wanneer zij in de binnenstad van Paramaribo gaan.

Dit is helemaal niet goed voor onze toeristensector die het al langere tijd moeilijk heeft.

De rellen en plunderingen hebben ook gezorgd voor tientallen gewonden, financiële schade aan overheidsbezittingen, privé-eigendommen van hardwerkende burgers, geldinkomstenverlies voor kleine en grote ondernemers en niet te vergeten angst, onrust en ergernis binnen grote delen van de samenleving.

De les die hieruit getrokken moet worden is dat niemand behalve kwaadwilligen enig voordeel hebben gehaald uit deze uitspattingen. Er zijn veel verliezers.

SURINAAMSE DNA- LEDEN UITEINDELIJK VERANTWOORDELIJK 

Dat demonstreren in Suriname weinig zin heeft en ons dieper in de put stort is meermaals bewezen. De beste en legale methode om verandering te brengen in de situatie is om druk te zetten op DNA- leden en hen verantwoordelijk te houden.

De parlementariërs zijn de vertegenwoordigers en stem van het volk. Zij moeten de regering controleren en corrigeren en zijn met een meerderheid ook goed in staat om drastische veranderingen teweeg te brengen.

DNA- leden hebben uiteindelijk de echte macht in het land en kunnen de regering naar huis sturen indien  het werk niet goed wordt gedaan.

Het zijn ten laatste alle 51 parlementariërs, in het bijzonder die van de coalitie, die eindverantwoordelijk zijn voor het regeringsbeleid.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud

OOK INTERESSANT
Bestuursdienst en politie: Waarom verwijderen jullie eerlijke hosselaars langs de straten?