Suriname met kwart miljoen hectaren landbouwgrond dringend opzoek naar serieuze investeerders

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Parmanand Sewdien, en de vicepremier van Aruba Ursell Arends hebben zondag de samenwerkingsmogelijkheden besproken binnen de agrarische sector.

Suriname heeft veel mogelijkheden volgens de vicepremier om de voedselzekerheid te garanderen.

Genoemd zijn de exportmogelijkheden uit Suriname en uitwisseling van knowhow door studenten die de Agro studie doen, verder op te leiden.

De LVV-minister is zeer ingenomen met de mate van kennis die de bewindsman uit Aruba heeft over Suriname. “Wij hebben bijkans een kwart miljoen hectaren aan goed landbouwgrond en zijn opzoek naar serieuze investeerders”, legde Sewdien uit.

Ursell is ook minister van Integriteit, Transport, Natuur en Ouderenzorg. Hij was vergezeld van zijn secretaris, Carlos Quiamo, meldt LVV.

Afgesproken is om binnen enkele maanden een Memorandum of Understanding tussen beide landen te tekenen voor samenwerking op diverse beleidsgebieden.

Op korte termijn zal een Business Trade worden gehouden om daarmee de private sector van beide landen in contact te brengen.

OOK INTERESSANT
Inwoners Paramaribo- Noord misselijk na inademen vreemde geurstoffen in de lucht