Suriname krijgt steun voor kandidatuur rechter Kuldip Singh bij Inter-American Human Rights Court

GFC NIEUWSREDACTIE- Suriname geniet de steun van een aantal landen voor de kandidatuur van rechter Maytrie Kuldip Singh als een van de zeven rechters bij de Inter-American Human Rights Court.

Het land heeft onder meer de steun van de Caricom. Deze informatie gaf minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking van Suriname tijdens een zoompersconferentie.

Hij is recentelijk samen met collega-minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie teruggekeerd van een buitenlandse missie.

Tijdens de 21ste Vergadering van Buitenlandse Ministers van ‘The Community of Latin America and Caribbean States’ (CELAC), heeft minister Ramdin bilaterale gesprekken gevoerd en gelobbyd voor de kandidatuur van rechter Kuldip Singh.

“We hebben tijdens deze bijeenkomst van de gelegenheid gebruikgemaakt om te lobbyen voor de kandidatuur van Suriname voor de Inter-American Human Rights Court,” aldus de bewindsman.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Suriname is op het nippertje aan een grote ramp ontsnapt, Santokhi heeft op tijd op de rem getrapt

Rechter Kuldip Singh wordt als kandidaat van Suriname inmiddels ook ondersteund door Caricom.

Minister Ramdin voegt eraan toe dat het voor het eerst is dat Suriname een kandidaat voordraagt.

Tevens is het de eerste keer dat het Inter-Amerikaans Hof in Costa Rica een Surinamer zou kunnen hebben met een ander rechtssysteem dan wat zij gebruikelijk zijn “en het gaat ook nog om een vrouwelijke kandidaat”.

De bewindsman zegt dat dit allemaal bijzonderheden zijn die gespeeld hebben. Behalve dat Suriname reeds van een aantal landen steun toegezegd heeft gekregen, overwegen andere landen hun steun aan ons land. Minister Ramdin benadrukt dat de campagne wordt voortgezet.

Gehoopt wordt dat wanneer later dit jaar de verkiezing plaatsvindt, Suriname voldoende steun heeft om Kuldip Singh gekozen te krijgen als eerste Surinamer in het Inter-Amerikaanse Hof.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten