fbpx

Suriname kampt met tekort ICT-professionals op masterniveau

GFC NIEUWSREDACTIE- Elf studenten in Suriname zijn gestart met de nieuwe Master ICT-studie Data Science.

Tijdens de introductie les zijn de docenten van Praxis Business School kort ingegaan op de modules die in de eerste semester verzorgd zullen worden.

Het PTC- University of Applied Sciences en Praxis Business School uit India hebben op 23 augustus 2022 een Memorandum of Agreement (MoA) ondertekend. Het doel van de MoA is om een 2-jarig Masterprogramma ICT te ontwerpen en te leveren voor Suriname. Dit wordt een volledig online programma gericht op Data Science.

Volgens PTC-directeur Robby Holband zijn er twee uitdagingen in Suriname, weinig ICT professionals op master niveau, waardoor er van alle kanten getrokken wordt aan deze specialisten. Verder schieten wij als land tekort in het verzamelen, opslaan en analyseren van data. Hij hoopt dat met de studie deze twee uitdagingen worden weggewerkt.

Het ligt ook in de planning om voor de master alumni de optie te creëren om te promoveren bij het PTC. Deze stude moet voor u dus niet het einde zijn zei Holband.

OOK INTERESSANT
DNA-lid Sampie: Zaailand Internaat mag geen school worden!

Prof. Charanpreet Singh, mede-oprichter en directeur, Praxis Business School Foundation, feliciteert de nieuwe studenten met het kiezen voor een vaardigheid dat veel gevraagd is in deze steeds groeiende digitale wereld.

Praxis Business School heeft meer dan een decennium aan ervaring voor het ontwikkelen van programma’s in het domein van Business analytics. Naast de mogelijkheid voor de master opleiding kunnen geïnteresseerden zich ook opgeven voor de Data Science mastercourse.

De mastercourse biedt burgers de gelegenheid om delen uit het programma te volgen om specifieke competenties te versterken of aan te leren. Na succesvolle afronding ontvangt de student een certificate of completion.

Geïnteresseerden voor de mastercourses kunnen voor informatie mailen naar [email protected] of appen naar (597)8470710