fbpx

Suriname is in een crisissituatie! Waar blijven de SMS- berichten?

INGEZONDEN- Suriname verkeert in een crisissituatie en je zou er vanuit gaan dat de regering alle mogelijkheden aangrijpt om de juiste informatie snel en efficiënt over te brengen naar de gemeenschap.

Maar op dit vlak wordt er weer vreselijk gefaald!

Een ieder weet dat communicatie anno 2021 het snelste en meest effectief loopt via de mobiele telefoon. Jong en oud heeft een mobiel en houden die nota bene haast de hele dag in hun handen.

Hoe eenvoudig zou het zijn om via SMS, Telesur is trouwens een staatsbedrijf dus het kost niets, de hele dag door belangrijke boodschappen over te brengen naar het volk. Maar niets daarvan gebeurt, de verantwoordelijken zijn kennelijk aan het luieren of hebben een gebrek aan inventiviteit.

Zou het niet handig zijn om met korte berichten de samenleving alerter te maken in de strijd tegen het virus?

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Minimaal 10 keer per dag geslachtsgemeenschap houdt je jong en gezond, vertelt 27-jarige vrouw

Vooral de 4 maatregelen die echt werken om besmettingen te reduceren kunnen dagelijks op meerdere tijden en in verschillende talen vis SMS naar grote delen van de bevolking worden verzonden.

BEKIJK OOK
BBS'er veroorzaakt aanrijding en slaat op de vlucht, wordt ontwapend door omstanders

De maatregelen die echt werken en middels korte teksten in ale belangrijke talen overgebracht kunnen worden zijn:

1. Binnenruimtes veel beter laten ventileren, ramen moeten dus open. Geef dagelijks voorlichting via SMS in verschillende talen over deze maatregel!

2. 2 meter afstand van elkaar bewaren! Geef dagelijks voorlichting via SMS in verschillende talen!

3. Goede kwaliteit mondkapjes- FFP2 / N95 of dubbele mondkapjes adviseren! Geef dagelijks voorlichting via SMS in verschillende talen!

4. Zoveel mogelijk activiteiten verplaatsen naar de buitenlucht! Geef dagelijks voorlichting via SMS in verschillende talen!

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]