fbpx

Suriname is een ‘failed state’ met een overschot aan clowns, meent zakenman uit Den Haag

GFC NIEUWSREDACTIE- Het zal Suriname de komende tientallen jaren niet lukken om een redelijk hoog ontwikkelingsniveau te bereiken ongeacht welke president of regering dan ook aan de macht is.

Er is in het land sprake van een ernstig tekort aan capabele, gedisciplineerde goed opgeleide mensen en ontbreekt het bij velen ook aan de juiste werk- en zakenmentaliteit.

Ook op vlakken als algemene en specifieke kennis evenals betrouwbaarheid scoren personen in Suriname veel te laag.

Dat vertelt een Nederlandse zakenman van Surinaamse origine die al langer dan dertig jaar woont in de Hofstad aan de GFC Nieuwsredactie in Den Haag.

De Suri- Nederlander die liever anoniem wil blijven zegt vaker naar zijn geboorteland te zijn geweest om zakelijke perspectieven te bekijken.

“Maar sorry, er zijn te veel clowns actief in Suriname. Je kan daar niet echt op de mensen rekenen”.

BEKIJK OOK
Publieke actoren geïnformeerd over prioriteiten CFATF-evaluatierapport

“Hun woord is vaak heel weinig waard. Men is ongedisciplineerd, de meesten houden zich moeilijk of helemaal niet aan gemaakte afspraken en komen bij mij over als onbetrouwbaar of grote grappenmakers”, is zijn pijnlijke conclusie.

De businessman haalt verder aan dat veel personen in leidinggevende functies, maar ook de ondergeschikten, wel geschikt zijn voor het runnen van of werken in een warung.

“Maar met een meerderheid van zulk soort onderontwikkelde en ordeloze mensen breng je een land helaas niet op grote hoogten”, meent hij.

Hij verwijst ook naar de ferme uitspraak van de voormalige Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok. Die noemde Suriname een failed state.

“Die minister werd toen fel bekritiseerd terwijl hij in heel simpele bewoordingen keihard de waarheid vertelde”, stelt de zakenman tot slot.

Foto ter illustratie.