fbpx

Suriname is bankroet en de straatarme inwoners hebben dat nog steeds niet in de gaten

INGEZONDEN- Suriname is in feite al langere tijd bankroet en een groot deel van de straatarme inwoners van dit land heeft dit helaas nog steeds niet in de gaten.

Men heeft niet door dat de armoede alleen maar verder zal toenemen en er geen verlichting komt.

Het zou de regering onder leiding van president Chan Santokhi sieren om dit eerlijk aan het ignorante en grotendeels onderontwikkelde volk uit te leggen.

Het steeds beloven dat het binnenkort veel beter zal gaan tegen beter weten in is in feite niets anders dan de onkundige samenleving een worst voor de neus houden.

Suriname is een extreem arm land met een onproductieve en merendeels laag opgeleide bevolking. Alle noodzakelijk vereisten om op grote schaal valuta-inkomsten binnen te brengen via de export ontbreken.

De harde realiteit is dat wij momenteel en in de nabije toekomst niet in staat zullen zijn om op het vlak van de export te concurreren met andere landen. Suriname loopt te ver achter qua kennis, inventiviteit, infrastructuurvoorzieningen en bovenal de juiste werkmentaliteit.

OOK INTERESSANT
Suriname heeft dringend adviseurs uit Nederland nodig om uit financiële misère te komen

Kortom: wij kunnen het vergeten om op korte termijn aanzienlijke exportinkomsten binnen te brengen en zullen zoals dat al tientallen jaren gaande is voorlopig een importland blijven.

En dit heeft ernstige gevolgen: er is een enorme scheefgroei tussen de import en export.

Bekijk ook: Gezichtsbehandeling Constantin goedkoopste en beste in Suriname, blijkt uit onderzoek Consumentenbond

Het wordt nu hoogtijd dat dit goed tot de Surinaamse gemeenschap doordringt en het is een taak van de beleidsmakers en media om dat te bewerkstelligen. Er is simpelweg geen geld en nog minder zijn er exportverdienmogelijkheden.

Suriname verdient te weinig en geeft te veel uit, zo simpel is dat. Welke regering dan ook aan de macht komt, dit probleem zal niet binnen de kortste keren opgelost kunnen worden.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud