fbpx

Suriname nu in categorie landen waar het nooit meer goed komt

INGEZONDEN- In landen als Somalië, Haïti, Afghanistan en Congo komt het ondanks alle inspanningen van lokale regeringen en internationale hulporganisaties nooit meer goed.

Althans, dat het veel beter zal gaan zullen wij niet meer meemaken.

De realiteit is, hoe cru het ook klinkt, dat Suriname ook in het rijtje thuishoort van mislukte landen waar regeringen misbruik maken van de onwetendheid, naïviteit en overdreven passieve houding van hun inwoners.

Je hoeft geen helderziende te zijn om te kunnen voorspellen dat er de komende tientallen jaren geen enkele zichtbare koopkrachtvooruitgang of levenskwaliteitsverbetering tot stand zal worden gebracht in Suriname.

Het volk zal steeds armer worden, de criminaliteit, handel in verboden middelen, corruptie en ongelijkheid zal verder toenemen, wat zal zorgen voor een nog verdere verloedering van de totale gemeenschap.

BEKIJK OOK: HEB JE TE VEEL GEGETEN? NEEM 1 THEELEPEL GEMBERSLANK 5X GECONCENTREERD IN VOOR EEN KRACHTIGE VETVERBRANDING

De afgelopen 46 jaar werd er door regeringsleiders niet anders geclaimd dan dat er wordt gewerkt aan ontwikkeling. We worden er op nationale feestdagen mee doodgegooid.

Samen werken aan ontwikkeling van Suriname is de meest gebruikte kreet van regeringen sinds het laatste deel van de vorige eeuw. Wat een cliché!

Maar in plaats daarvan merken wij alleen maar neergang, verdere verarming en uitbuiting van de werkende klasse die het steeds zwaarder zal krijgen.

BEKIJK OOK
Ook in het jaar 2023 worden wij Surinamers verder kaalgeplukt

Deze tendens is gaande en kan helaas niet afgebogen worden.

De oorzaak: onkunde van onze amateuristische politieke leiders. Ze modderen maar wat aan!

Laten wij nu eens eerlijk onderkennen dat wij een totaal mislukte staat zijn met weinig verdienkeuzemogelijkheden.

Jammerlijk dat niet een ieder zich ervan bewust is dat olie over 10 jaar bijna niets meer waard is vanwege de klimaatdoelen. De wereld stapt af van fossiele  brandstof.

Er blijven weinig verdienopties over voor Suriname omdat wij nergens echt sterk in zijn, dus niet in staat zijn om te concurreren met het buitenland.

Daar komt nog bovenop dat onze zeer onkundige regeringsmensen niet daarop weten te anticiperen. Goed regeren is ook veel verder vooruitkijken.

Ik wens in ieder geval allen die er nog geloof in hebben heel veel succes toe. Blijf maar lekker dromen.

Ik doe in ieder geval niet meer mee met deze kletskoek.

Mevrouw S. Cruden

Foto ter illustratie.

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]