Suriname heeft schuld van USD 6 miljoen bij Servisch bedrijf, voorraad e-ID kaarten in gevaar

GFC NIEUWSREDACTIE- Suriname moet het Servisch bedrijf Vlatacom, dat het e-ID-kaartenproject uitvoert, nog 6 miljoen Amerikaanse Dollar betalen.

Minister Bronto Somohardjo schetste een somber beeld van eerder gemaakte afspraken tussen de vorige regering en het bedrijf.

Volgens de bewindsman zijn de beleidsmakers toen omgekeerd te werk gegaan, met alle gevolgen van dien voor de voorraad e-ID-kaarten.

NDP-parlementariër Melvin Bouva kon zich niet terugvinden in hetgeen de BiZa-minister naar voren bracht. Bouva vindt dat er bij het regeren ook sprake is van continuïteit van lopende zaken. Daarom is het volgens hem, nu de taak van deze regering om zaken naar hun inzichten aan te pakken.

Minister Somohardjo gaf aan dat het volstrekt onjuist is dat deze regering het e-ID kaartenproject tot een fiasco heeft gemaakt.

VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien vroeg de bewindsman om een volledig verslag te presenteren aan het parlement betreffende de uitvoering van het e-ID-kaartenproject. In 2018 had de toenmalige oppositie – nu de coalitie -, niet vóór gestemd tijdens de behandeling van de ID- kaartenwet, omdat toen al duidelijk was dat de regering Bouterse omgekeerd te werk ging.

OOK INTERESSANT
Directeur CBB: Ik heb nooit persoonlijke informatie van burgers gedeeld met Richano Santokhi