Suriname en Barbados bespreken landbouwsamenwerking

boer landbouw vrucht

GFC NIEUWSREDACTIE- Voorzitter Liu Yuk Keung (Norris Liu) van de Presidentiële Suriname-China Investeringscoördinator comité en adviseur tevens lid Wang Chuanrui van het Surinaams parlement hebben een vruchtbare ontmoeting gehad met een delegatie uit Barbados.

De delegatie, bestaande uit Alphea Wiggins als vertegenwoordiger en de functionaris Paul Waithi van het ministerie van Landbouw in Barbados, heeft samengezeten met de Surinaamse vertegenwoordigers. Het hoofddoel van deze bijeenkomst was het bespreken van de landbouwsamenwerking tussen Suriname en Barbados.

Tijdens de ontmoeting presenteerde de Surinaamse delegatie met trots een selectie van hoogwaardige landbouwproducten van het Saramacca Agricultural Technology Center, met de intentie deze te introduceren aan de Barbadiaanse zijde.

Deze producten, die een afspiegeling zijn van de landbouwtechnieken in Suriname, werden met belangstelling ontvangen door de delegatie uit Barbados.

Gedurende de bijeenkomst heeft de Surinaamse zijde de Barbadiaanse delegatie geïnformeerd over de ontwikkelingen in de landbouwsector van Suriname, evenals het landbouwbeleid en de strategieën van de Surinaamse regering.

OOK INTERESSANT
Ernstig ongeluk Martin Luther Kingweg eist leven 3-jarige jongen

Aan de andere kant hebben de Barbadiaanse vertegenwoordigers de Surinaamse delegatie op de hoogte gebracht van de economische ontwikkelingen, het belastingstelsel, de bevolkingsdynamiek en andere relevante aspecten van Barbados.

Een belangrijk onderwerp van discussie tussen beide partijen was de mogelijkheid om Surinaamse landbouwproducten te exporteren naar Barbados. Hierbij werden potentiële samenwerkingsverbanden en handelsmogelijkheden besproken.