fbpx

Surinam Airways en GOL intensiveren samenwerking

GFC NIEUWSREDACTIE- In de luchtvaart zijn samenwerkingen essentieel. In dat kader heeft Airways samengewerkt met het Braziliaanse GOL Linhas Aéreas, aan de verbetering van de Special Prorate Agreement (het SPA) en de Interlinie Electronic Ticket (IET) agreement.

Een SPA-overeenkomst houdt in dat luchtvaartmaatschappijen onderling samenwerken en tarieven afspreken in het voordeel van de passagier.

Bij de IET-agreement hebben passagiers voor het afreizen slechts één ticket nodig om tussen de destinaties van beide maatschappijen te vliegen; de inter-connectie tussen de reserveringssystemen van beide maatschappijen verhoogd de reisflexibiliteit voor passagiers omdat die hun reis kunnen boeken met behulp van twee afzonderlijke maatschappijen zonder problemen van het vergelijken van verschillende vluchtschema’s en ticketprijzen.

Deze samenwerking biedt tal van voordelen voor de reiziger. De recent afgesloten SPA/ IET agreement met GOL Linhas Aéreas biedt de passagier die naar één van de destinaties van GOL binnen Brazilië wenst te reizen de mogelijkheid om een vliegticket bij Surinam Airways te kopen en op een GOL vlucht naar hun vakantie of zakenbestemming af te reizen.

BEKIJK OOK
Aantal nieuwe HIV-infecties in Suriname lijkt weer toe te nemen

Reizigers hebben de mogelijkheid om via Belém door te reizen naar onder andere: Manaus, Macapa, Fortaleza, Rio de Janeiro, Sao Paulo en Brasilia (de hoofdstad). Bij het aangaan van deze overeenkomsten zijn uiteraard voordelen, voorwaarden en richtlijnen verbonden.

Hierbij enkele van de beste voordelen van de overeenkomst:

• Reizigers die vanuit destinatie Paramaribo (PBM) naar bv Sao Paulo zullen reizen, kunnen met een Surinam Airways (PY) ticket op de JAP Airport in het vliegtuig stappen van GOL(G3) en omgekeerd ook.

• Een ander voordeel is het “doorlabelen” van de bagage van de passagier in PBM. De passagier hoeft bij de tussenstop in Belém, niet meer in te checken voor de vlucht naar Sao Paulo. De passagier blijft gewoon aan boord tot zijn eindbestemming Sao Paulo.

• De comfortabele “self service” diensten, waaronder internet check-in, stoel selecteren en de instapkaart vanuit huis printen.