Surinaamse tandarts liet patiënte zes jaar lang beugel dragen, zegt Nederlandse orthodontist

tandarts mondhygiene

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een jonge Surinaamse vrouw is naar voren gekomen met een opmerkelijk verhaal over haar orthodontische behandeling in Suriname.

De twintiger was jarenlang onder behandeling bij een Surinaamse orthodontist die een traject van maar liefst zes jaren voor haar had uitgestippeld.

Toen de dame voor een langere periode naar Nederland verhuisde, kwam ze erachter dat deze behandelduur buitensporig is.

Ze deelde haar ervaring met de redactie van GFC Lifestyle, die verder onderzoek deed naar de gemiddelde duur van orthodontische behandelingen.

Volgens research van GFC blijkt dat de behandelduur sterk kan variëren.

Factoren zoals de complexiteit van het gebit, het type beugel, de leeftijd van de patiënt en de medewerking van de patiënt kunnen invloed hebben op de duur van de behandeling.

Echter, in de meeste gevallen varieert de behandelduur van 12 maanden tot maximaal drie jaar.

Een Nederlandse orthodontist heeft de behandeling van de jonge vrouw beoordeeld en bevestigde dat zes jaar inderdaad ongebruikelijk lang is.

OOK INTERESSANT
Zorgen om uitgaansleven en social media obsessie van 33-jarige vrouw uit Paramaribo

Het is nog onduidelijk waarom de oorspronkelijke Surinaamse tandarts zo’n langdurige behandeling voorstelde.

“Ik zal voortaan een second opinion verkrijgen bij toekomstige behandelingen, vooral wanneer deze afwijkt van de norm,” gaf de dame tot slot aan.

GFC verneemt dat het veel vaker voorkomt dat personen in Suriname uitzonderlijk lang hun beugel moeten dragen. Dit leidt soms tot grote verontwaardiging bij experts in Nederland.

Foto ter illustratie.