fbpx

Surinaamse regering erkent belang cybersecurity

GFC NIEUWSREDACTIE- Regionale veiligheid is vandaag de dag meer dan fysieke veiligheid en bescherming. Cybersecurity is thans ook deel van de multidimensionale veiligheid in de wereld.

De Surinaamse regering erkent volgens president Chandrikapersad Santokhi dan ook het belang van cybersecurity. Het staatshoofd sprak vandaag bij de opening van de tweedaagse Suriname Cyber Security In-Country Sensitization and Training”.

Deze activiteit is een bewustwordingssessie op het gebied van cybercriminaliteit. Het doel is om het risico op cybercriminaliteit te verkleinen en mechanismen in te voeren om de cyberbeveiliging te verbeteren.

e organisatie ligt in handen van de Caricom Implementation Agency for Crime and Security (IMPACS), die de sessie uitvoert als onderdeel van de capaciteitsopbouw voor CARIFORUM-lidstaten.

Een van de voornaamste doelen is de detectie, wetgeving en onderzoeksmethoden met betrekking tot cyberveiligheid te verbeteren, en om te voldoen aan internationale normen. Dit tweedaagse evenement is met financiering uit het 11e Ontwikkelingsfonds van de Europese Unie (EDF) mogelijk gemaakt. Deels is het speciaal gericht op beleidsmakers; een van de aspecten van de regionale agenda.

OOK INTERESSANT
Ondernemer Saya vraagt president communicatie en contact met volk

President Santokhi geeft aan dat de regering het belang van cyberveiligheid erkent. “Cyberdreigingen, vormen een bedreiging voor de nationale veiligheid.

De Surinaamse overheid heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen om op deze bedreigingen te reageren door een 24/7 Cyber Security Incident Response team op te zetten”, zegt het staatshoofd.

Met de juiste wetgeving zal er een gespecialiseerde eenheid worden opgericht, die in het kader van de internationale samenwerking zal zorgen voor een gezamenlijke aanpak cyberveiligheid van de naties in de regio.