Surinaamse presidentiële delegatie vandaag naar Nederland

GFC NIEUWSREDACTIE- Vandaag zondag vertrekt de Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi met een delegatie naar Nederland waar een lijvig programma wordt uitgewerkt.

De delegatie blijft tot 12 september in Nederland.

De regeringsleider reist met een functionele delegatie bestaande uit 4 ministers van zijn kabinet, te weten: minister Ramdin, Armand Achaibersing van Financiën en Planning, Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) die reeds in Nederland vertoeft, zal zich voegen bij de delegatie.

De bewindslieden zullen breedvoerige deliberaties hebben met hun Nederlandse counterparts.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: Experts waarschuwen voor beroerte door nek te hard te masseren of verkeerd manipuleren

De delegatie zal ook ontvangen worden door de Eerste Kamer der Staten-Generaal (Eerste Kamer) en de Tweede Kamer der Staten-Generaal (Tweede Kamer).

President Santokhi zal een toespraak houden in aanwezigheid van leden van beide cruciale organen binnen de Nederlandse democratie.

De banden met het voormalige moederland zijn na ruim tien jaar hersteld. Suriname en Nederland hebben een historische band en zullen vanuit het oogmerk van volwaardige partners onderhandelen om diverse samenwerkingen aan te gaan en bestaande partnerschappen te intensiveren.

Er staan verder heel wat bezoeken met diverse instituten, organisaties, NGO’s en het bedrijfsleven op schema. De regering zal het belang van de Surinaamse natie bij elke onderhandeling bovenop stellen.

De president zal tijdens zijn bezoek aan Nederland de zusterorganisatie van het Diaspora Instituut Suriname (DIS), namelijk Diaspora Instituut Nederland (DIN) installeren.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten