fbpx

Surinaamse politie moet tasers krijgen om plunderaars in het vervolg snel op de knieën te krijgen

GFC LIFESTYLEREDACTIE- De Surinaamse  regering zou er goed aan doen om op de meest korte termijn een ruim aantal tasers in te kopen die kunnen worden ingezet door de politie.

De dienders zouden behalve tasers ook over krachtige peperspraypistolen moeten beschikken om uitspattingen van plunderaars en andersoortige relschoppers sneller en effectiever de kop in te drukken.

Dat legt een veiligheidsadviseur en voormalige politieman uit Den Haag uit aan GFC Lifestyle.

Hij beweert dat de tasers ook efficiënt toegepast kunnen worden bij andere vormen van criminaliteit waarbij met scherp schieten niet opportuun is.

WAT DOET EEN TASER MET JE LICHAAM?
Nadat een persoon geraakt is, geeft het wapen 22 korte stroomstoten per seconde met een hoge elektrische spanning en lage stroomsterkte.

BEKIJK OOK
Een echte vriend of vriendin weet je diepste geheimen te bewaren

Dit verstoort het motorisch- en zintuiglijk zenuwstelsel een aantal seconden en veroorzaakt daarmee onvrijwillige samentrekkingen van de spieren, schrijft de Nederlandse politie.

TASER KAN DODELIJK ZIJN

Een expert uit de VS vertelt aan GFC dat hij geen voorstander is van het gebruik van tasers en zou de voorkeur geven aan krachtige peperspraypistolen omdat die veiliger en ook effectief zijn.

Tasers kunnen volgens hem ernstig letsel of zelfs de dood veroorzaken. In sommige gevallen kan het taseren hartritmestoornissen en epileptische aanvallen uitlokken.