fbpx

Surinaamse oma die slecht Nederlands spreekt en werkt in eethuis liegt dat ze AMS- diploma heeft

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een 57- jarige grootmoeder die al tientallen jaren werkt in een eethuis in Paramaribo heeft een ieder in haar werkomgeving voor de gek gehouden dat ze haar diploma heeft behaald aan de Algemene Middelbare School (AMS) in Paramaribo.

Een collega van de oma zegt aan GFC Lifestyle dat een ieder inclusief de eigenaar van het restaurant, sinds de dame in 1998 in dienst trad, erin geloofde dat ze redelijk goed was opgeleid.

Een klant van haar leeftijd die onlangs met haar in gesprek was en toevallig over de terugval van de kwaliteit van het onderwijs in Suriname met haar begon te praten, ontmaskerde de leugenaar.

Die man zegt daadwerkelijk op de AMS te hebben gezeten.

Het blijkt dat ze niet eens weet waar de school gevestigd is en ook geen enkele naam van een onderwijsgevende die toentertijd in dienst was kon geven”, vertelt haar collega aan GFC.

BEKIJK OOK
Dochter wordt 'gek' van angstige moeder: 'bij elke pijntje denkt ze dat ze kanker heeft'

De voormalige AMS- student kreeg argwaan vanwege de zeer slechte taalbeheersing van de restaurantmedewerkster. Hij legde aan een ieder in de zaak uit dat het niveau van deze school vroeger zeer hoogstaand was.

BEKIJK OOK: Dat de Finhud gezichtsbehandeling je huid mooier maakt komt door speciaal gezichtsmaskerformule

Na een diepgaand gesprek met haar werkgever die bij de indienstneming nooit om diploma’s heeft gevraagd, heeft de vijftiger toegegeven dat ze slechts tot de derde klas van de lagere school is geweest.

Haar bedrog heeft naar verluidt geen consequenties voor het behoud van haar baan. Zij doet haar werk naar behoren.