Surinaamse-Nederlanders kiezen steeds vaker voor Curaçao als vakantiebestemming

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Nederlanders van Surinaamse komaf kiezen steeds vaker voor Curaçao als vakantiebestemming in plaats van een bezoek te brengen aan Suriname.

Dat blijkt uit een mini-enquête van het KIVC onder 74 respondenten.

De ondervraagden maken deel uit van een vast opiniepanel en bestaan uit 49 vrouwen en 25 mannen, waarbij de meerderheid aangaf te opteren voor een trip naar de Cariben.

Goedkopere vliegtickets

Jennifer Atmo, voorzitster van het KIVC, geeft aan dat uit de enquête blijkt dat de prijs-kwaliteitverhouding op Curaçao als een van de belangrijkste factoren wordt genoemd.

Vliegtickets naar Willemstad zijn volgens een onderzoek van GFC Lifestyle, afhankelijk van de periode, honderden euro’s goedkoper dan die naar Paramaribo vanuit Schiphol Airport.

“Deze prijsverschillen spelen ongetwijfeld een rol in de keuze voor Curaçao,” gaf Atmo aan.

Meer bezienswaardigheden

Daarnaast waarderen de respondenten het diverse aanbod van activiteiten en bezienswaardigheden op Curaçao.

Het Caribisch eiland biedt een rijke mix van vertier en entertainment, van levendige strandfeesten en muziekfestivals tot snorkelen, duiken en het verkennen van de historische hoofdstad.

Daarnaast worden ook de prachtige resorts, het populaire Mambo Beach en de natuurlijke schoonheid van het eiland als pluspunten genoemd.

Beter geschikt voor kinderen

Bovendien gaven verschillende ondervraagden aan dat Curaçao als vakantiebestemming ook beter geschikt is voor kinderen in vergelijking met Suriname, wat het voor gezinnen een aantrekkelijkere keuze maakt.

OOK INTERESSANT
Kennistekort in Suriname: Ons land snakt naar buitenlandse experts

“Het lijkt erop dat de combinatie van betaalbaarheid, diversiteit in activiteiten en de natuurlijke pracht van Curaçao steeds meer Surinaamse-Nederlanders verleidt om het eiland boven hun moederland te verkiezen als vakantiebestemming,” aldus Jennifer Atmo.