Surinaamse man wil dat Nederlandse schoonfamilie huisdieren apart zet wanneer hij hen bezoekt

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een dertiger van Surinaamse afkomst, woonachtig in Den Haag, heeft een opvallend verzoek voor zijn Nederlandse schoonfamilie: hij wil dat zij hun honden en katten apart zetten wanneer hij op bezoek komt.

De man, die samenwoont met de dochter van het echtpaar, heeft aangegeven dat hij zich oncomfortabel voelt in hun bijzijn door de huisdieren.

De Surinaamse Hagenaar legt uit dat huisdieren niet passen binnen zijn cultuur. Hij vertelt dat hij steeds schrikt als de dieren op hem springen.

OOK INTERESSANT
'Afrikaanse toestanden' in Suriname: Eigen waterputten graven door beperkte toegang waterleidingnetwerk

Bovendien heeft hij aangegeven dat honden in Suriname vaak als gevaarlijk worden gezien en katten als niet hygiënisch.

Dit inzicht heeft hij gedeeld met zijn vriendengroep, waarna GFC Lifestyle, via een bron dichtbij de Hagenaar, op de hoogte werd gesteld van deze kwestie.

De Nederlandse familie reageerde met verbazing op zijn verzoek en verklaarde dat hun huisdieren een integraal onderdeel van hun gezin zijn.

OOK INTERESSANT
Moeder uit Paramaribo huilt dagen achtereen omdat dochter(19) haar vriendin dumpt

Ze zijn bereid om rekening te houden met de gevoelens van de geliefde van hun dochter, maar benadrukken tegelijkertijd de waarde die ze hechten aan hun huisdieren.

“Het is nu aan beide families om tot een compromis te komen waar iedereen zich prettig bij voelt,” verklaarde de bron tot slot tegenover GFC.

Foto ter illustratie.