Surinaamse man met ernstige vliegangst durft alleen aan boord na alcoholconsumptie

klm schiphol airport

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een in Nederland wonende Surinaamse heer heeft onthuld dat hij alleen aan boord van een vliegtuig durft te stappen na een flinke slok alcohol.

De bekentenis kwam aan het licht in een besloten Facebookgroep voor Surinamers in Nederland.

Of het nu een vlucht met KLM of Surinam Airways betreft, alcohol blijkt zijn onmisbare reisgenoot. Al jaren hanteert hij deze strategie, zonder dat medepassagiers of bemanning er ooit iets van hebben gemerkt.

Na het opstijgen valt hij vrijwel meteen in slaap en ontwaakt kort voor of na de landing.

De man lijdt aan een ernstige vorm van vliegangst, die zijn oorsprong vindt in de tragische SLM-ramp in de jaren tachtig. “Die gebeurtenis heeft diepe sporen nagelaten en mijn beleving van vliegreizen drastisch veranderd,” liet hij weten in zijn Facebookpost.

Een aan het KIVC verbonden psycholoog uit Amsterdam gespecialiseerd in angststoornissen licht toe dat vliegangst vaker voorkomt dan veel mensen denken.

OOK INTERESSANT
Zorgen om uitgaansleven en social media obsessie van 33-jarige vrouw uit Paramaribo

“Hoewel vliegen statistisch gezien veiliger is dan autorijden, versterken elementen zoals het gebrek aan controle en de beperkte ruimte van de vliegtuigcabine de angst,” aldus de expert in een gesprek met GFC Lifestyle.