Surinaamse leerkrachten: wie denkt aan onze veiligheid? Niet alleen die van kinderen is belangrijk

GFC NIEUWSREDACTIE- Wie denkt aan onze veiligheid? Is ons leven, onze gezondheid dan niet meer belangrijk? Hebben wij geen man en familieleden die zich zorgen maken over ons welzijn?

Dat vragen twee leerkrachten van basisscholen in Paramaribo zich ernstig af.

Ze vertellen zondag aan GFC Nieuws dat ze de indruk hebben dat er bij het bepalen van het wel of niet openen van de schooldeuren, alleen of in ieder geval veel meer gekeken wordt naar de veiligheid van de kinderen.

Ze zijn van mening dat het gezondheidswelzijn van zowel de leerkrachten als de kinderen in ogenschouw moet worden genomen bij dergelijke beslissingen.

“Niemand kan ons garanderen dat kinderen ons niet kunnen besmetten met virussen. Er is elke keer een andere versie van het verhaal dat wordt gegeven. Dan vormen kinderen geen gevaar, dan weer wel en dan weer niet. Over een maand krijgen wij weer iets ander te horen”, aldus de onderwijsgevenden.

Ze gaan ervan uit dat de basisscholen in Suriname binnenkort weer open gaan omdat dit ook het geval is in Nederland.  Het Nederlandse OMT heeft groen licht gegeven en vindt het risico acceptabel.

Veel Britse experts zijn echter een heel andere mening toegedaan en vinden het onverstandig om de schooldeuren te openen.

Overige berichten