fbpx

Surinaamse dame in Nederland klaagt: ‘mijn man is vreselijk saai, we gaan niet eens uiteten’

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een Surinaamse dame van in de veertig die al langer dan tien jaar met haar Nederlandse echtgenoot woont in Amsterdam, zegt zich te ergeren aan haar ‘saaie’ man.

“We gaan niet eens uiteten, samen of met kennissen. Toen ik met hem trouwde had ik me nooit ingebeeld dat ik zo een eentonig leven zou leiden”, schreef zij in een openhartige mail die ze stuurde naar de redactie van GFC Lifestyle.

“Ik ben van huis uit gewend om allerlei gezamenlijke activiteiten te ondernemen. Voor mij is het normaal om samen uit eten te gaan en tijd door te brengen met vrienden. Maar hij blijft liever thuis om achter de buis te zitten.”

OOK INTERESSANT
Huidcontact met cyanide kan op langer termijn zorgen voor permanente gezondheidsschade

Ze benadrukt dat haar man in het begin van hun relatie wél erg ondernemend en sociaal was, maar zijn voorkeuren gaandeweg veranderden.

De ongeveer even oude man zou hebben aangegeven dat hij het dineren in restaurants als niet prettig ervaart, omdat hij tijdens het eten niet wil praten. Hij geeft volgens haar de voorkeur aan ongestoord thuis eten.

Een psychologe uit Den Haag zegt desgevraagd aan GFC dat de man zich waarschijnlijk moeilijk kan aanpassen aan nieuwe omgevingen en zich mogelijk ongemakkelijk voelt om te eten in het bijzijn van onbekenden.

Foto ter illustratie.