Surinaamse dame die sinds kort in Nederland woont werkt voor €7 per uur in de horeca

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een Surinaamse vrouw van in de dertig die recentelijk om privé redenen in Nederland is komen wonen, heeft laten weten dat ze wordt beloond met €7 op uurbasis voor haar werkzaamheden in een horecagelegenheid in de Randstad.

Een bron dichtbij de dame meldt aan een redacteur van GFC Lifestyle dat ze gemiddeld acht uur per dag werkt, vijf tot zes dagen per week.

Bij een 36-urige werkweek is het minimale wettelijke uurloon voor 21-plussers gesteld op €12,79. Dat staat op de website van de Nederlandse Rijksoverheid.

Een Haagse horeca-uitbater zegt desgevraagd aan GFC dat het volgens de wet niet is toegestaan om een werknemer minder dan het minimumloon te betalen.

“Wel zijn er uitzonderingen. Iemand aannemen als stagiaire is een veelgebruikte constructie voor werkgevers om kosten te drukken omdat je hen minder kan en mag betalen,” verduidelijkt hij.

Volgens de persoon dichtbij de Surinaamse, heeft zij zonder research te hebben gedaan, de eerste en de beste baan aangenomen.

Of de vrouw haar salaris op haar bankrekening krijgt gestort, of het geld direct in de handen krijgt is niet duidelijk.

De horeca is een sector die bekend staat om de lange uren en vaak lage lonen.

In de afgelopen jaren is de branche nog verder onder druk komen te staan, met vele restaurants en bars die kampen met personeelstekorten en financiële problemen.

OOK INTERESSANT
Enkele reis van €299 vanuit Schiphol naar Curaçao zware klap voor toerismesector Suriname

Foto ter illustratie.