Surinaamse callcenter medewerkers ontevreden over koersdaling

callcenter bellen telefoon kantoor ambtenaar werken

De dalende koers van de euro en de Amerikaanse dollar ten opzichte van de Surinaamse dollar heeft voor callcentermedewerkers een negatieve keerzijde.

Terwijl de koersdaling mogelijk economische voordelen oplevert voor Suriname, voelen deze medewerkers de impact van een voor hen verminderde koopkracht.

Veel callcentermedewerkers worden in euro’s of dollars uitbetaald, en de devaluatie van deze valuta’s ten opzichte van de Surinaamse dollar betekent dat hun salaris in termen van lokale valuta afneemt.

Dit heeft geleid tot ontevredenheid onder medewerkers die aanvankelijk voor deze banen kozen vanwege de mogelijkheid om in euro’s of dollars te verdienen.

Een callcentermedewerker deelde zijn zorgen met GFC Nieuws: “De hele reden dat we bij deze bedrijven werken, is om in euro’s te verdienen. Als dat niet meer voordelig is, heeft het weinig zin om te blijven.”

Deze reactie werpt een nieuw licht op de impact van valutakoersschommelingen op personen in verschillende sectoren van de economie.

Hoewel een dalende koers gunstig kan zijn voor sommige activiteiten, leidt deze volgens callcentermedewerkers juist tot een teruggang voor hen.

Enkele weken geleden uitten callcentermedewerkers al zorgen over de vroege aanvangstijd van hun werk vanwege het tijdsverschil met Nederland.

“Je raakt eraan gewend, want vanaf het begin hebben ze je erop voorbereid” zei een medewerker uit Paramaribo toen.

Foto ter illustratie.