fbpx

Surinaamse activisten schreeuwen veel maar hebben nog niet 1 oplossing aangedragen

INGEZONDEN- De voornaamste Surinaamse activisten zijn er goed in om steeds te schreeuwen hoe slecht het in het land gaat, maar zijn tot op de dag van vandaag helemaal niet met bruikbare oplossingen gekomen om verbeteringen te bewerkstelligen.

Het enige dat zij steeds benadrukken is dat de regering onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi moet bedanken.

Bovendien hebben zij nooit aangegeven wie het staatshoofd zou moeten vervangen.

Er is geen enkel vervolgtraject uitgestippeld, ook geen gedegen plan gepresenteerd om Suriname uit het moeras te trekken en nog minder wie degene is die de moeilijke klus van Santokhi beter zou kunnen doen.

Het is kenmerkend voor de ondoorzichtigheid van deze demonstratieleiders.

President Santokhi zal niet zwichten en de handdoek in de ring gooien. De goede man is legaal gekozen voor 5 jaar, heeft een saneringsplan gepresenteerd en heeft wel honderden keren uitgelegd dat hij tijd nodig heeft om dat te implementeren.

Het wachten is op de positieve uitwerking hiervan. Het is niet fair om in de eerste helft van de ‘wedstrijd’ te eisen dat alle spelers uit het veld worden gehaald. Geef het staatshoofd de rust zodat hij zich kan focussen op zijn werk.

Het is dus tijdverdoenerij om steeds te gaan protesteren en het land in rep en roer te brengen, de gewone man en vrouw en nog minder de Surinaamse economie heeft hier voordeel aan.

De activisten kunnen zich liever bezig houden met het aandragen van goede oplossingen voor het versterken van de inkomenspositie van ons land en het reduceren van de talrijke onnodige uitgaven en subsidies. Want daar ligt de kern van het probleem.

Goede suggesties van wie dan ook kan het staatshoofd goed gebruiken en hij heeft vaker duidelijk kenbaar gemaakt dat hij die vanuit alle lagen van de samenleving verwelkomt en als ze bruikbaar zijn ook zal implementeren.

Aan een opbouwende houding hebben wij Surinamers en de regering veel meer dan steeds het oproepen tot protesteren wat uiteindelijk alleen maar leidt tot onrust en verdere verpaupering.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud