Surinaams 12- jarig meisje bijna in val getrapt van gewiekste buitenlandse pedofiel

GFC NIEUWSREDACTIE- Een 12- jarig Surinaamse meisje dat woont in Wanica is slachtoffer geworden van een gewiekste buitenlandse pedofiel

Het meisje was al een poos middels tekstberichten aan het communiceren met een, wat zij dacht, blonde Nederlandse jongen van 14 jaar oud. Volgens informatie zou deze ‘jongen’ er alles aan hebben gedaan om verliefdheidsgevoelens bij het kind op te wekken.

De puber sloeg alarm bij haar moeder toen de ‘jongen’ haar op een gegeven moment vroeg om naaktfoto’s te maken en deze naar hem te verzenden.

De moeder vertelt aan GFC Nieuws dat zij en haar man de onlinecommunicatie van haar dochter met de ‘jongen’ direct hebben overgenomen.

Hun onderzoek wijst op basis van de woordkeuze van de ‘jongen’ uit dat het zeer waarschijnlijk om een volwassen man gaat die erop uit is geweest om naaktfoto’s van hun kind te ontfutselen.

Het is algemeen bekend dat er wereldwijd pedofielen actief zijn om met valse profielen via het internet een vertrouwensband met  kinderen op te bouwen.

Vervolgens wordt getracht om verliefdheidsgevoelens bij de kleintjes te ontwikkelen en naaktfoto’s en naaktfilms af te dwingen. Deze worden binnen een illegaal pedofielennetwerk online geruild.

Deskundigen adviseren ouders om hun kinderen goede voorlichting te geven over de gevaren op het internet. Het advies is om jeugdigen uit te leggen nooit naaktfoto’s te maken en nog minder deze naar een persoon te verzenden.

Overige berichten