STVS verkeert in moeilijk vaarwater

GFC NIEUWSREDACTIE- De indruk die werd gewekt dat de Surinaamse Televisie Stichting goed boert en geen financiële steun van de overheid nodig heeft, blijkt niet op waarheid te berusten.

Uit financiële cijfers blijkt dat de Nationale Zender in moeilijk vaarwater verkeert, laat de nationale zender optekenen.

Gisteren heeft de directie van de STVS het financieel rapport gepresenteerd aan president Chandrikapersad Santokhi. Volgens de president zullen diverse mogelijkheden bekeken worden om de organisatie financieel bij te staan.

Kenrich Cairo, voorzitter van de Raad van Toezichthouders (RVT) bij de STVS, was ook aanwezig tijdens de presentatie. Hij legt uit dat het gesprek met de president in verband met de financiële situatie van de STVS hoopgevend is geweest. “Surinamers zullen de STVS weer gaan ervaren zoals die was in zijn glorie tijden”, stelt de RVT- Voorzitter.

Tijdens de herdenking van 55 jaar STVS maakte directeur Raoul Abisoina al kenbaar dat de financiële situatie van de organisatie niet rooskleurig is. Het televisiebedrijf werd ook niet opgenomen in de begrotingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Ondanks de financiële situatie zegt Abisoina dat het bedrijf een transformatieperiode doormaakt. Volgens hem wordt er hard gewerkt aan vernieuwingen en ontwikkelingen binnen en buiten het bedrijf. “De STVS gaat internationaal haar stempel drukken”, zegt de zelfverzekerde directeur.

Volgens Abisoina zal de samenleving de komende maanden getuigen zijn van de extra producties die uitgezonden zullen worden via kanaal 8.1 en 8.2.

Overige berichten