fbpx

Studenten NATIN, AMTO en FTW krijgen inzicht in werkzaamheden Bouw- en Woningtoezicht

GFC NIEUWSREDACTIE- De afdeling Bouw- en Woningtoezicht (BWT) van het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft eerstejaarsstudenten van de studierichting Civiele Techniek bij de Faculteit der Technologische Wetenschappen (FTeW), het Natuurtechnisch Instituut (NATIN) en de Avond Middelbare Technische Opleidingen (AMTO) geïnformeerd over haar werkzaamheden.

Kishan Seetaram, waarnemend hoofd Bouw- en Woningtoezicht, legde de nadruk op een aantal cruciale aspecten, waarmee de afdeling vrijwel dagelijks wordt geconfronteerd. De studenten kregen ook informatie over de taken van de afdeling BWT.

Het doel van deze sectie is het uitoefenen van controlewerkzaamheden alsook de naleving en handhaving van de bouwvoorschriften, die verankerd zijn in de Bouwwet en het Bouwbesluit in Suriname.

De studenten waren onder de indruk van de verkregen informatie en werden eveneens in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen. Zij worden begeleid door Shailesh Ramdin, docent en waarnemend richtingscoördinator, voor het vak Inleiding Bouwtechniek.

OOK INTERESSANT
EAS geeft duidelijkheid over nieuwe elektriciteitstarieven per 1 juni

Tijdens de presentatie werden de belangrijkste zaken naar voren gebracht over vergunningaanvragen en controlewerkzaamheden.

Tot slot werden de studenten geadviseerd om de website www.gov.sr van Openbare Werken te blijven volgen voor informatie.

In een folder op website staat alle informatie over het aanvragen van een bouwvergunning, documenten die daarbij nodig zijn en hoe en waar de vergunningsaanvraag in te dienen. Men komt ook meer te weten over de behandelingsprocedure en waar men eventueel naartoe kan bellen voor informatie.