fbpx

Stichting Sportontwikkeling organiseert eerste rolmodellendag op A. Th. Pengelschool

GFC NIEUWSREDACTIE- De stichting Sportontwikkeling (Sponvi) in Suriname organiseerde vorige week haar eerste rolmodellendag op de A. Th. Pengelschool te plantage Bersaba.

Op die dag mochten leerlingen en leerkrachten van de school kennis maken met Henk Emnes, oud-tenniscoach. Hij is nazaat van plantage Vierkinderen en is op zijn 27ste jaar vertrokken naar Nederland, waar hij zijn vaardigheden in de tennissport verder heeft ontwikkeld. Hij heeft als tennistrainer heel veel jongeren de tennissport aangeleerd.

In Nederland is hij hiervoor gehuldigd door de vernoeming van een tennisveld naar hem in de stad Gouda.

Het is de wens van Emnes om in plantage Vierkinderen een tennisveld op te zetten, waar hij de jongeren van het district Para, in het bijzonder die van plantage Vierkinderen, de tennissport kan aanleren.

Sponvi is toen opgericht om dit doel te bereiken. Voorzitter Sherron Rodgers zegt dat van de Alcoa Foundation een startbedrag is ontvangen om de eerste stap te zetten voor het aanleggen van dit tennisveld. In het kader hiervan zullen vaker activiteiten georganiseerd worden die tot doel hebben te fundraisen, maar ook ter ontwikkeling van de jeugd in Para.

OOK INTERESSANT
President Santokhi: De strategie van de regering zal heel anders zijn

De eerste rolmodellen dag mag een succes genoemd worden. Op 15 maart zal de organisatie een bekende Surinamer naar de school brengen om de leerlingen wederom te motiveren. De stichting hoopt dit jaar nog het tennisveld aan te kunnen leggen en doet een beroep op de gemeenschap om een bijdrage te leveren aan de realisatie van dit mooie doel.

Voor meer informatie kan men bellen naar 08550021 (Sherron Rodgers ) of 08614140 ( Leatitia Seymonson).