Stichting One Stop Shop voor chronische ziekten Nickerie sluit zijn deuren

GFC NIEUWSREDACTIE- De Stichting One Stop Shop voor chronische ziekten Nickerie zit momenteel met financiële problemen en zal op 29 oktober zijn deuren moeten sluiten.

Het bestuur heeft op 2 september middels een mededelingsbrief aangegeven dat ze de kosten niet kunnen betalen.

Dit is te wijten aan de afwezigheid van de subsidies gegeven door de regering, hierdoor is het bedrijf genoodzaakt om een ontslagvergunning aan te vragen voor alle medewerkers van OSS Nickerie.

Dit betekent dat binnen korte periode de medewerkers geconfronteerd zullen worden met werkloosheid, tegelijkertijd worden ook de diabeten in Nickerie in de steek gelaten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Bijna de helft volwassenen wereldwijd weet niet dat ze hoge bloeddruk heeft

De OSS heeft altijd ingezet om preventief te handelen en de diabeten op een professionele manier te begeleiden.

Op 7 september is er een petitie ingediend namens de 12 medewerkers van de OSS aan de president van de Republiek Suriname, waarin de problemen zijn opgesomd, echter blijft een duurzame oplossing vanuit de regering uit.

De stichting heeft toch gemeend om de cliënten nog tegemoet te komen voor de officiële sluiting in oktober.

De cliënten (diabeten) die geïnteresseerd zijn om gescreend te worden, kunnen zich met hun labresultaten aanmelden bij de OSS. Daarvoor moet de cliënt een afspraak maken en bellen op 212883 of appen 7139058.

De screeningen zijn uitsluitend bestemd voor de diabeten die voor het jaar niet gescreend zijn en voor de nieuwe cliënten die nooit bij de OSS gescreend zijn.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER