fbpx

Steve Meye denkt het beter te weten dan de Paus! Psychiaters vragen grootheidswaanzin te onderzoeken

INGEZONDEN- Moeten er psychiaters of andere deskundigen gevraagd worden om na te gaan of alles wel in orde is met het cognitief vermogen van sommige geestelijke leiders in Suriname?

Het is triest om steeds weer de opmerkelijke en gevaarlijke standpunten van bisschop Steve Meye via de media te moeten vernemen.

De geestelijke lijkt er een gewoonte van te maken om steeds het goede tegen te werken en het kwade te koesteren. Het is onbegrijpelijk dat de man niet wenst mee te werken aan het laten testen van zijn kerkgangers om na te gaan of ze besmet zijn met het C-virus.

Hij beroept zich op zijn rechten die zijn vastgelegd in onze grondwet.

Een ieder met een beetje gezond verstand zou het toejuichen om in deze moeilijke tijd waarin elke dag weer veel doden te betreuren zijn, zoveel mogelijk mensen te testen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Als je binnenkort komt te overlijden door het C- virus is dat je eigen schuld

Immers, hiermee kan een deel van de besmettingen voorkomen worden.

OOK INTERESSANT
Richtlijnen voor klantvriendelijkheid in Suriname

Het lijkt er op dat Meye echter geen moeite heeft met de ellende die virusbesmettingen met zich meebrengt, niet wil meewerken aan het terugdringen van de pandemie en constant kiest voor harde confrontaties met officiële instanties.

Hij adviseert zijn kerkgenoten al om zich niet te laten prikken en nu ook nog om niet te testen.

Ik begin mij af te vragen of er mogelijk sprake is van grootheidswaanzin?

Zelfs de Paus adviseert een ieder om te prikken en testen. Maar Meye weet het zelfs beter dan de Paus en het Vaticaan.

Het zou handig zijn indien de autoriteiten nu grondig nagaan op welke wijze het “Meye probleem” kan worden aangepakt. Dit heel gedoe kost namelijk mensenlevens.

Mijn advies aan de regering is om psychiaters te betrekken bij het oplossen van dit vraagstuk.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]