fbpx

Stephano ‘Pakittow’ Biervliet: acties gaan gewoon door, laat niemand je weerhouden

GFC NIEUWSREDACTIE- “Laat niemand je tegenhouden om te protesteren. Eind van de maand voel jij het alleen. Jij alleen weet hoe je je kinderen moet verzorgen.”

Zo reageert activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet op de oproep van de voorzitter van ABOP-voorzitter tevens vicepresident van Suriname, Ronnie Brunswijk, aan zijn achterban om niet mee te doen aan protestacties.

Brunswijk heeft zijn achterban gevraagd om geduld te betrachten. Er worden straatacties gehouden, maar hij roept zijn achterban op om niet mee te doen. Het heeft geen zin om de stekker eruit te trekken, want de regering gaat niet naar huis, zei Brunswijk zaterdagavond tijdens een vergadering aan de Ramgoelamweg te Latour.

Brunswijk zegt de frustratie van het volk te begrijpen. De prijzen in de winkels zijn heel hoog. Mensen leven in armoede. Hij steekt niet onder stoelen of banken dat hij geen voorstander is van het IMF. De president heeft echter gevraagd om het IMF een kans te geven om de economie te herstellen.

Het volk heeft het echter heel moeilijk met al de maatregelen die genomen worden. Als hij uit de regering treedt, wordt de situatie alleen maar erger. De regering gaat niet naar huis, de vicepresident en zijn team wel. Hij vraagt de mensen om vol te houden en geloof te hebben in de regering.

OOK INTERESSANT
President Santokhi: De strategie van de regering zal heel anders zijn

Nu op straat gaan, zal geen oplossing met zich meebrengen, meent de ABOP-leider. De regering moet een kans krijgen om het land te draaien. Brunswijk houdt zijn gehoor voor dat meer dan de helft van de regeertermijn al voorbij is. Op 25 mei 2025 zal het volk beslissen wie aan de macht komt. Als mensen op straat komen, zal de situatie niet veranderen.

Pakittow: “jij alleen weet hoe je schulden moet aflossen elke maand. Laat geen enkele politieke partij je zeggen dat je moet wachten. Laten ze de prijzen nu meteen laten droppen; zo niet, mogen ze opdonderen.”

De actie wordt op 17 februari gehouden op het Onafhankelijkheidsplein en start om 10 uur.