fbpx

Startsein renovatie OW-gebouwen

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse minister van Openbare Werken (OW), Riad Nurmohamed, constateerde vanaf zijn aantreden dat de meeste gebouwen van het OW-ministerie in een zeer slechte staat verkeren, alsook de afdelingen binnen de OW-gebouwen behoorlijk zijn verwaarloosd.

In dit kader is op 16 december het startsein gegeven aan een viertal renovatieprojecten van ruimten en/of gebouwen die in slechte tot zeer slechte staat verkeerden.

In het hoofdkantoorgebouw betreft het de renovatie van de aanbestedingsruimte en afdeling ICT.

De gebouwen van de Meteorologische Dienst te Zanderij en Paramaribo, het bouwen van een toilettengroep op het terrein van het ministerie in Nickerie en het renoveren van de loods op het terrein van Materieel, Transport en Logistiek (MTL) aan de Duisburglaan, alwaar ook het vierde directoraat, Onderzoek en Dienstverlening, van het OW-ministerie is gevestigd.

Tijdens deze gelegenheid zijn vijf kantoorunits, na een renovatie wederom in gebruik genomen en de autowasplaats die een hele periode stil lag is op deze speciale dag weer gestart met het wassen van dienstvoertuigen.

BEKIJK OOK
Drugsverkoper die buurt onveilig maakt in de kraag gevat

Het ligt in de bedoeling dat dienstauto’s nu nog kosteloos gewassen kunnen worden, maar vanaf het komend jaar wordt er een vergoeding aan gekoppeld.

Met de renovatie van deze vier projecten is een start gemaakt naar betere en moderne faciliteiten voor OW, waarbij werkzaamheden nu optimaal en efficiënt uitgevoerd kunnen worden.

Minister Nurmohamed benadrukte het feit dat ook OW-kantoren in de districten aan de beurt komen om gerenoveerd te worden, indien daar behoefte aan is. Volgens het nieuw organogram moeten alle vier directoraten uiteindelijk heel hard werken aan kantoorfaciliteiten.

“Voor de efficiëntie moeten afdelingen veelal geclusterd worden, want het heeft geen zin om steeds nieuwe gebouwen neer te zetten. Dit model zal ertoe leiden dat het personeel veel meer van elkaar zal leren, zonder meer investeringen,” aldus de minister.